Lajme

05
Oct

Nënshkrimi i Marrëveshjes së Bashkëpunimit mes Albgaz sh.a dhe ENAGAS.

Ditën e martë, datë 04.10.2022, u nënshkrua në Tiranë në prezencën e Zëvendës Kryeministres dhe Ministres së Infrastrukturës dhe Energjisë Znj. Belinda Balluku dhe Ambasadorit të Spanjës në Shqipëri Álvaro Renedo marrëveshja e bashkëpunimit reciprok mes Albgaz sh.a dhe kompanisë prestigjoze spanjolle ENAGAS. Kjo Marrëveshje e sigluar prej dy drejtorëve ekzekutivë të kompanive respektive vjen në vazhdën e Memorandumit të Mirëkuptimit të nënshkruar midis palëve në Qershor 2022, si hap…

Më tepër →
01
Jul

Albgaz nënshkruan Memorandum Mirëkuptimi me kompaninë spanjolle Enagas

Ditën e enjte, datë 30.06.2022, në Madrid u nënshkrua Memorandumi i Mirëkuptimit ndërmjet Albgaz sh.a. dhe kompanisë prestigjoze spanjolle Enagas, i cili përcakton mundësitë dhe hapësirat e bashkëpunimit sa i takon një sërë projektesh duke përfshirë IAP, Terminalin LNG të Vlorës, Magazinimin Nëntokësor të gazit në Dumre dhe programin e Shpërndarjes së gazit të lëngshëm në shkallë të vogël. Adminsitratori i Albgaz Z. Arber Avrami dhe CEO i Enagas Z.…

Më tepër →
16
May

Nënshkrimi i Memorandumit të Mirëkuptimit mes Albgaz sh.a. dhe OVERGAS Inc, me qëllim eksplorimin e mundësive për diverfisikimin e gazit natyror në Ballkan.

Në datë 16 Maj 2022, u nënshkrua në Tiranë Memorandumi i Mirëkuptimit mes Albgaz sh.a. dhe Overgas Inc, mbi hulumtimin e mundësive për bashkëpunim sa i takon diversifikimit të burimeve të furnizimit me gaz natyror, çka hap siparin e kthimit të terminalit të LNG Vlorë në një projekt ndryshimi rajonal. Ky memorandum shënjon hapin e parë në një rrugëtim bashkëpunimi me qëllim sigurinë energjitike, diversifikimin e burimeve dhe interkonektivitetin rajonal.…

Më tepër →
29
Apr

“Përtej kufijve: Drejt një tregu të qëndrueshëm energjetik dhe një ekonomie me karbon të ulët”

Në datë 27 prill 2022 në Pallatin e Brigadave, Albgaz Sh.a organizoi Konferencën ndërkombëtare të gazit, nën mbështetjen e Ministrisë së Energjisë dhe Infrastrukturës, si një iniciativë për ta kthyer Shqipërinë në portën e gazit natyror në rajon. “Përtej kufijve: Drejt një tregu të qëndrueshëm energjetik dhe një ekonomie me impakt të ulët  karbonik” ishte tema e konferencës ndërkombëtare e cila u organizua në Tiranë, me pjesëmarrjen e kompanive më…

Më tepër →
01
Sep

Nënshkruhet Memorandumi për ndërtimin e terminalit të LNG në Vlorë

Kompania shtetërore e gazit, Albgaz Sh.a, ajo amerikane Excelerate Energy L.P. (Excelerate), dhe kompania italiane Snam S.p.A (Snam) nënshkruan në Tiranë Memorandumin e Mirëkuptimit, mbi mundësitë e  bashkëpunimit për ndërtimin e një gazsjellësi nga Terminali i Vlorës në drejtim të infrastrukturave të tjera të mundshme të gazit natyror në Shqipëri. Nëpërmjet këtij Memorandumi, Albgaz Sh.a, Excelerate dhe Snam S.p.A do të eksplorojnë së bashku zgjidhje, të cilat mund të furnizojnë…

Më tepër →
14
Oct

Nis funksionimin Qendra e parë e Mirëmbajtjes së Rrjetit të Gazit në Fier

Shqipëria po përgatitet të marrë në dorëzim, mirëmbajtjen e rrjetit të gazsjellësit Trans Adriatik (TAP), i cili është drejt përfundimit. Bëhet fjalë për një përvojë krejtësisht të re në fushën e gazit për vendin tonë dhe kompaninë shtetërore të gazit Albgaz. Në funksion të kësaj përgjegjësie të re, Albgaz ka ngritur tashmë të parën Qendër të Mirëmbajtjes së Rrjetit të Gazit në qytetin e Fierit, e cila është pajisur me…

Më tepër →
03
Jan

Shoqëria Albanian Gas Service Company fton profesionistët të aplikojnë

Pas marrëveshjeve të nënshkruara midis TAP dhe Autoriteteve Shqiptare, Snam Spa dhe Albgaz Sh.a. (Operatori i Kombinuar i Gazit Natyror në Shqipëri), Gazsjellësi Trans Adriatic Pipeline (TAP) nënshkroi një Letër Angazhimi që shënon finalizimin e negocimit mbi Marrëveshjen e Mirëmbajtjes midis TAP-it dhe Albanian Gas Service Company Sh.A, shoqërisë së përbashkët që është krijuar midis Albgaz Sh.a dhe Snam S.p.a. me qëllim mirëmbajtjen e tubacionit të Gazsjellësin Trans Adriatic Pipeline…

Më tepër →
14
Nov

Albgaz/Snam finalizojnë me TAP marrëveshjen e mirëmbajtjes së tubacionit të gazsjellësit në Shqipëri

Albgaz dhe SNAM së bashku do të ofrojnë mirëmbajtjen e tubacionit të gazsjellësit TAP në territorin shqiptar. Në një ceremoni të zhvilluar në Tiranë, këtë të mërkurë u finalizua negocimi për Marrëveshjen e Mirëmbajtjes midis TAP-it dhe shoqërisë së përbashkët të krijuar nga Albgaz Sh.a e Snam S.p.a.. Të pranishëm ishin Ministri i Infrastrukturës dhe Energjisë Z.Damian Gjiknuri; Drejtori Menaxhues i TAP-it Z.Luca Schieppatti; administrator i Albgaz Z.Arbër Avrami; përfaqësuesi…

Më tepër →
08
Oct

Albgaz pjesëmarrës në eventin më të rëndësishëm energjitik “Energy Expo & Forum 2018”

Eventi më i rëndësishëm në fushën e energjisë “Energy Expo & Forum Albania 2018” mban edicionin e tij të dytë ne datat 5-6 Tetor. Fokusi kryesor i këtij eventi është energjia e rinovueshme, dhe i gjithë spektri energjitik duke filluar nga mundësitë, potencialet, por pa lënë menjanë edhe sfidat që has ky sektor. Albgaz është i pranishem në të dy ditet e panairit. Administratori Z. Arbër Avrami, në fjalën e tij…

Më tepër →
21
Sep

Shqipëri-Maqedoni hedhin hapat e para për ndërlidhjen me rrjet gazi

Në pritje të fillimit të punimeve për ndërtimin e linjës së interkonjeksionit 400 kV Elbasan-Manastir, Shqipëria dhe Maqedonia ndërmarrin hapat e para edhe për lidhjen e tyre me rrjet gazi. Ministri i Infrastrukturës dhe Energjisë Z.Damian Gjiknuri priti sot në një takim zyrtar Ministrin e Ekonomisë së Republikës së Maqedonisë Z.Kreshnik Bekteshi. Pas takimit, në prezencën e dy ministrave, administratori i kompanisë shtetërore shqiptare të gazit Albgaz Z.Arbër Avrami dhe…

Më tepër →