Lajme

01
Sep

Nënshkruhet Memorandumi për ndërtimin e terminalit të LNG në Vlorë

Kompania shtetërore e gazit, Albgaz Sh.a, ajo amerikane Excelerate Energy L.P. (Excelerate), dhe kompania italiane Snam S.p.A (Snam) nënshkruan në Tiranë Memorandumin e Mirëkuptimit, mbi mundësitë e  bashkëpunimit për ndërtimin e një gazsjellësi nga Terminali i Vlorës në drejtim të infrastrukturave të tjera të mundshme të gazit natyror në Shqipëri. Nëpërmjet këtij Memorandumi, Albgaz Sh.a, Excelerate dhe Snam S.p.A do të eksplorojnë së bashku zgjidhje, të cilat mund të furnizojnë…

Më tepër →
01
Sep

Nënshkruhet marrëveshja, TAP do të ndërtojë pikën e parë të daljes së gazit në Fier

Ministria e Infrastrukturës dhe Energjisë, Albgaz Sh.a. dhe Gazsjellësi Trans Adriatik (TAP AG), nënshkruan një Marrëveshje Bashkëpunimi dhe Dorëzimi për Objektin e Seksionit Jugor në Fier. TAP do të projektojë, prokurojë dhe ndërtojë pikën e daljes së gazit në Fier, një investim disa milionë Euro. Sipas marrëveshjes, pasi ndërtimi i pikës së daljes së gazit në Fier të ketë përfunduar, pika e daljes së gazit do t’i dorëzohet shtetit shqiptar…

Më tepër →
14
Oct

Nis funksionimin Qendra e parë e Mirëmbajtjes së Rrjetit të Gazit në Fier

Shqipëria po përgatitet të marrë në dorëzim, mirëmbajtjen e rrjetit të gazsjellësit Trans Adriatik (TAP), i cili është drejt përfundimit. Bëhet fjalë për një përvojë krejtësisht të re në fushën e gazit për vendin tonë dhe kompaninë shtetërore të gazit Albgaz. Në funksion të kësaj përgjegjësie të re, Albgaz ka ngritur tashmë të parën Qendër të Mirëmbajtjes së Rrjetit të Gazit në qytetin e Fierit, e cila është pajisur me…

Më tepër →
03
Jan

Shoqëria Albanian Gas Service Company fton profesionistët të aplikojnë

Pas marrëveshjeve të nënshkruara midis TAP dhe Autoriteteve Shqiptare, Snam Spa dhe Albgaz Sh.a. (Operatori i Kombinuar i Gazit Natyror në Shqipëri), Gazsjellësi Trans Adriatic Pipeline (TAP) nënshkroi një Letër Angazhimi që shënon finalizimin e negocimit mbi Marrëveshjen e Mirëmbajtjes midis TAP-it dhe Albanian Gas Service Company Sh.A, shoqërisë së përbashkët që është krijuar midis Albgaz Sh.a dhe Snam S.p.a. me qëllim mirëmbajtjen e tubacionit të Gazsjellësin Trans Adriatic Pipeline…

Më tepër →
14
Nov

Albgaz/Snam finalizojnë me TAP marrëveshjen e mirëmbajtjes së tubacionit të gazsjellësit në Shqipëri

Albgaz dhe SNAM së bashku do të ofrojnë mirëmbajtjen e tubacionit të gazsjellësit TAP në territorin shqiptar. Në një ceremoni të zhvilluar në Tiranë, këtë të mërkurë u finalizua negocimi për Marrëveshjen e Mirëmbajtjes midis TAP-it dhe shoqërisë së përbashkët të krijuar nga Albgaz Sh.a e Snam S.p.a.. Të pranishëm ishin Ministri i Infrastrukturës dhe Energjisë Z.Damian Gjiknuri; Drejtori Menaxhues i TAP-it Z.Luca Schieppatti; administrator i Albgaz Z.Arbër Avrami; përfaqësuesi…

Më tepër →
08
Oct

Albgaz pjesëmarrës në eventin më të rëndësishëm energjitik “Energy Expo & Forum 2018”

Eventi më i rëndësishëm në fushën e energjisë “Energy Expo & Forum Albania 2018” mban edicionin e tij të dytë ne datat 5-6 Tetor. Fokusi kryesor i këtij eventi është energjia e rinovueshme, dhe i gjithë spektri energjitik duke filluar nga mundësitë, potencialet, por pa lënë menjanë edhe sfidat që has ky sektor. Albgaz është i pranishem në të dy ditet e panairit. Administratori Z. Arbër Avrami, në fjalën e tij…

Më tepër →
21
Sep

Shqipëri-Maqedoni hedhin hapat e para për ndërlidhjen me rrjet gazi

Në pritje të fillimit të punimeve për ndërtimin e linjës së interkonjeksionit 400 kV Elbasan-Manastir, Shqipëria dhe Maqedonia ndërmarrin hapat e para edhe për lidhjen e tyre me rrjet gazi. Ministri i Infrastrukturës dhe Energjisë Z.Damian Gjiknuri priti sot në një takim zyrtar Ministrin e Ekonomisë së Republikës së Maqedonisë Z.Kreshnik Bekteshi. Pas takimit, në prezencën e dy ministrave, administratori i kompanisë shtetërore shqiptare të gazit Albgaz Z.Arbër Avrami dhe…

Më tepër →
09
Sep

Albgaz prezanton projektet prioritare në interkoneksion në Konferencën ndërkombëtare “Perspektivat e Interkoneksionit në Ballkanin e Jugut” në Selanik

Në perspektivën e zhvillimit të bashkëpunimeve ndërkombëtare të Operatorit të Kombinuar të Gazit Natyror në Shqipëri, një delegacion i shoqërisë Albgaz Sh.a, i kryesuar nga administratori Z.Arber AVRAMI, mori pjesë në konferencën "Greqia përballë sfidave të tranzicionit të energjisë ". Konferenca u zhvillua ditën e shtunë, datë 8 Shtator 2018 në Selanik nën mbështetjen e Ministrisë së Mjedisit dhe Energjisë, së Greqisë dhe praninë e ministrit grek të energjisë, Z.George…

Më tepër →
02
Aug

Albgaz Sh.a fton të rinjtë të aplikojnë për punësim!

Pas marrëveshjeve të nënshkruara midis TAP dhe Autoriteteve Shqiptare, Snam Spa dhe Albgaz Sh.a. (Operatori i Kombinuar i Gazit Natyror në Shqipëri), po krijojnë një shoqëri e përbashkët e cila do të ketë si objektiv mirëmbajtjen e tubacionit të gazsjellësit TAP (Trans Adriatic Pipeline) për pjesën që kalon në territorin e Shqipërisë. Gjurma e TAP-it në Shqipëri është rreth 215 km e gjatë në pjesën tokësore  nga kufiri greko-shqiptar pranë…

Më tepër →
13
Jun

Albgaz në inagurimin historik të Gazsjellësit TANAP

Vetëm një ditë mbas Ceremonisë së Nënshkrimit të Marrëveshjes “Joint Venture” midis tij dhe SNAM Italia, e cila përfaqëson nivelin më të lartë të standarteve në fushën e operimit dhe mirëmbajtjes së rrjeteve të transmetimit të gazit, me një pjesëmarrje triumfuese të Albgaz me 75% të aksioneve, Albgaz sh.a në kohë rekord vazhdon të ndjek angazhimet në kuadër të bashkëpunimeve ndërkombëtare të niveleve më të rëndësishme. Ditën e martë, administratori i…

Më tepër →