Albgaz licensohet si Operator i Kombinuar i Gazit Natyror.

Muaj nëntor mund të cilësohet si muaj i arritjeve të Operatorit të Kombinuar të Gazit Natyror në Republikën e Shqipërisë. Bordi i Komisionerëve të Entit Rregullator të Energjisë, mbasi miratoi metodologjinë e tarifave të gazit natyror si kriter kryesor, vijoi me certifikimin përfundimtar të Albgaz Sh.a. Kjo tregoi se Operatori i Kombinuar i Gazit Natyror […]

Albgaz pjesë e “Energy Expo & Forum”

Operatori i Kombinuar i Gazit Natyror në Shqipëri, Albgaz Sh.a, merr pjesë në panairin e organizuar nga Expocity Albania me titull “Energy Expo & Forum 2017” 14-16 Nëntor 2017 Ky panair vjen si një bashkëpunim i përbashkët mes Ministrisë së Infrastrukturës dhe Energjisë së Shqipërisë, si dhe  Bashkisë së Tiranës. Fokusi kryesor i këtij organizimi është […]

Albgaz Sh.a vazhdon të tërheq interesin e gjigandëve europian.

Javën që lamë pas, në ambientet e zyrave qëndrore të kompanisë Albgaz Sh.a u mirëprit një delegacion me përfaqësues të gjigandit italian të Gazit Natyror Snam S.p.A. Snam S.p.A, është aksioner me 20% të aksioneve të TAP, dhe si një nga  liderat europian në ndërtimin dhe menaxhimin e integruar të infrastrukturës së gazit natyror, promovon […]

Albgaz Sh.a merr çertifikimin paraprak nga Enti Rregullator i Energjisë

Vendim, Nr. 82, Datë 26.05.2017 mbi çertifikimin paraprak të shoqërisë “Operatori i Kombinuar i Gazit Natyror” Albgaz Sh.a. Në mbështetje të neneve 37, 50, 59, 68, dhe 80 të Ligjit Nr.102/2015, “Për sektorin e Gazit Natyror”, Vendimit të Këshillit Ministerial Nr. D/2011/02/MC-EnC, Traktatit të Komunitetit të Energjisë, të ratifikuar me ligjin Nr. 9501, datë 03.04.2006, […]

Kompania italiane CND SERVICE SRL shpreh interesin për bashkëpunim me Albgaz Sh.a.

Krijimi i Operatorit të Kombinuar të Gazit Natyror Shqiptar, Albgaz Sh.a, ka tërhequr rreth vetes interesin e disa kompanive të huaja. Ditën e Enjte, më datë 13 Prill 2017, në ambientet e Albgaz Sh.a është realizuar takimi ndërmjet Albgaz Sh.a dhe kompanisë italiane CND SERVICE SRL, shoqëri e specializuar në konsulencën dhe zhvillimin e rrjeteve […]

Nënshkruhet Memorandumi i Bashkëpunimit midis Albgaz Sh.a dhe DESFA

Ditën e mërkurë, datë 12 Prill 2017, në Tiranë, u nënshkrua Memorandumi i Bashkëpunimit midis kompanisë Albgaz Sh.a e përfaqësuar nga Administratori Z. Klodian Gradeci dhe kompanisë Shtetërore Greke të Transmetimit të Gazit Natyror, DESFA, e përfaqësuar nga CEO Z.Nikas Sotirios. Në vijim të angazhimeve të ndërmarra nga Operatori Shqiptar i Transmetimit të Gazit Natyror, […]

Realizohet takimi i parë midis AlbGaz dhe DESFA

TAP Shqipëri ndërmjetësoi takimin e parë zyrtar midis AlbGaz, Operatorit te Sistemit të Transmetimit dhe Shpërndarjes së gazit natyror, dhe DESFA-s, Operatori Grek i Sistemit të Transmetimit të gazit, në Selanik të Greqisë. Presidenti dhe Drejtori Ekzekutiv i DESFA-s, Sotirios Nikas, hapi takimin duke i uruar mirëseardhjen pjesëmarrësve në Greqi dhe duke shprehur gatishmërinë e […]

Krijohet shoqëria “Albgaz”, Operator i Kombinuar i Transmetimit dhe Shpërndarjes së Gazit Natyror.

Këshilli i Ministrave ka miratuar krijimin e shoqërisë “Albgaz” Sh.a, me VKM Nr, 848, datë 7.12.2016, pas propozimit të bërë nga ministri i Energjisë dhe Industrisë dhe nga ministri i Ekonomisë. “Albgaz”, do të funksionojë si një operator i kombinuar, duke kryer veprimtarinë e Operatorit të Sistemit të Transmetimit dhe Operatorit të Sistemit të Shpërndarjes […]