Albgaz Sh.a vazhdon të tërheq interesin e gjigandëve europian.

Javën që lamë pas, në ambientet e zyrave qëndrore të kompanisë Albgaz Sh.a u mirëprit një delegacion me përfaqësues të gjigandit italian të Gazit Natyror Snam S.p.A. Snam S.p.A, është aksioner me 20% të aksioneve të TAP, dhe si një nga  liderat europian në ndërtimin dhe menaxhimin e integruar të infrastrukturës së gazit natyror, promovon […]

Albgaz Sh.a mirëpret Operatorin Spanjoll të Gazit Natyror ENAGAS S.A

Në vijim të bashkëpunimeve ndërkombëtare që ka ndërrmarrë, Operatori i Kombinuar i Gazit Natyror në Shqipëri Albgaz Sh.a, në datat 20 dhe 21 Qershor 2017, në Tiranë, pranë ambienteve të zyrave qëndrore të Albgaz Sh.a u prit një delegacion nga Operatori i Gazit Natyror Spanjoll, Enagas S.A. Në këtë takim ishin prezent drejtuesit e departamenteve […]

Albgaz Sh.a merr çertifikimin paraprak nga Enti Rregullator i Energjisë

Vendim, Nr. 82, Datë 26.05.2017 mbi çertifikimin paraprak të shoqërisë “Operatori i Kombinuar i Gazit Natyror” Albgaz Sh.a. Në mbështetje të neneve 37, 50, 59, 68, dhe 80 të Ligjit Nr.102/2015, “Për sektorin e Gazit Natyror”, Vendimit të Këshillit Ministerial Nr. D/2011/02/MC-EnC, Traktatit të Komunitetit të Energjisë, të ratifikuar me ligjin Nr. 9501, datë 03.04.2006, […]

Albgaz Sh.a Partneritet për zhvillimin e rrjetit të Gazit Natyror për Europën Juglindore

Shoqata Amerikane e Energjisë (USEA), nëpërmjet një projekti të mbështetur nga Agjencia e Shteteve të Bashkuara për Zhvillim Ndërkombëtar (USAID), ka strukturuar një marrëveshje historike midis Operatorëve të Sistemit të Transmetimit të Gazit Natyror (OST), në shtatë vende të Europës Jugindore, për të punuar së bashku në planifikimin dhe zgjerimin e infrastrukturës së Gazit Natyror. […]

Sqarim rreth spekulimeve të medias për memorandumin e Albgaz me Desfa

Duke marrë shkas nga disa spekulime të hedhura në media dhe konstatime krejtësisht të pavërteta rreth aktivitetit dhe angazhimeve të ndërmarra nga kompania shtetërore e gazit Albgaz Sh.a, Ministria e Energjisë dhe Industrisë sqaron opinionin publik sa vijon: Albgaz Sh.a. është një shoqëri aksionere me 100% të aksioneve të zotëruara nga shteti shqiptar, e themeluar [...]

Kompania italiane CND SERVICE SRL shpreh interesin për bashkëpunim me Albgaz Sh.a.

Krijimi i Operatorit të Kombinuar të Gazit Natyror Shqiptar, Albgaz Sh.a, ka tërhequr rreth vetes interesin e disa kompanive të huaja. Ditën e Enjte, më datë 13 Prill 2017, në ambientet e Albgaz Sh.a është realizuar takimi ndërmjet Albgaz Sh.a dhe kompanisë italiane CND SERVICE SRL, shoqëri e specializuar në konsulencën dhe zhvillimin e rrjeteve […]

Nënshkruhet Memorandumi i Bashkëpunimit midis Albgaz Sh.a dhe DESFA

Ditën e mërkurë, datë 12 Prill 2017, në Tiranë, u nënshkrua Memorandumi i Bashkëpunimit midis kompanisë Albgaz Sh.a e përfaqësuar nga Administratori Z. Klodian Gradeci dhe kompanisë Shtetërore Greke të Transmetimit të Gazit Natyror, DESFA, e përfaqësuar nga CEO Z.Nikas Sotirios. Në vijim të angazhimeve të ndërmarra nga Operatori Shqiptar i Transmetimit të Gazit Natyror, […]

Realizohet takimi i parë midis AlbGaz dhe DESFA

TAP Shqipëri ndërmjetësoi takimin e parë zyrtar midis AlbGaz, Operatorit te Sistemit të Transmetimit dhe Shpërndarjes së gazit natyror, dhe DESFA-s, Operatori Grek i Sistemit të Transmetimit të gazit, në Selanik të Greqisë. Presidenti dhe Drejtori Ekzekutiv i DESFA-s, Sotirios Nikas, hapi takimin duke i uruar mirëseardhjen pjesëmarrësve në Greqi dhe duke shprehur gatishmërinë e […]

Krijohet shoqëria “Albgaz”, Operator i Kombinuar i Transmetimit dhe Shpërndarjes së Gazit Natyror.

Këshilli i Ministrave ka miratuar krijimin e shoqërisë “Albgaz” Sh.a, me VKM Nr, 848, datë 7.12.2016, pas propozimit të bërë nga ministri i Energjisë dhe Industrisë dhe nga ministri i Ekonomisë. “Albgaz”, do të funksionojë si një operator i kombinuar, duke kryer veprimtarinë e Operatorit të Sistemit të Transmetimit dhe Operatorit të Sistemit të Shpërndarjes […]