Shoqëria Albanian Gas Service Company fton profesionistët të aplikojnë

Pas marrëveshjeve të nënshkruara midis TAP dhe Autoriteteve Shqiptare, Snam Spa dhe Albgaz Sh.a. (Operatori i Kombinuar i Gazit Natyror në Shqipëri), Gazsjellësi Trans Adriatic Pipeline (TAP) nënshkroi një Letër Angazhimi që shënon finalizimin e negocimit mbi Marrëveshjen e Mirëmbajtjes midis TAP-it dhe Albanian Gas Service Company Sh.A, shoqërisë së përbashkët që është krijuar midis […]

Albgaz/Snam finalizojnë me TAP marrëveshjen e mirëmbajtjes së tubacionit të gazsjellësit në Shqipëri

Albgaz dhe SNAM së bashku do të ofrojnë mirëmbajtjen e tubacionit të gazsjellësit TAP në territorin shqiptar. Në një ceremoni të zhvilluar në Tiranë, këtë të mërkurë u finalizua negocimi për Marrëveshjen e Mirëmbajtjes midis TAP-it dhe shoqërisë së përbashkët të krijuar nga Albgaz Sh.a e Snam S.p.a.. Të pranishëm ishin Ministri i Infrastrukturës dhe […]

Shqipëri-Maqedoni hedhin hapat e para për ndërlidhjen me rrjet gazi

Në pritje të fillimit të punimeve për ndërtimin e linjës së interkonjeksionit 400 kV Elbasan-Manastir, Shqipëria dhe Maqedonia ndërmarrin hapat e para edhe për lidhjen e tyre me rrjet gazi. Ministri i Infrastrukturës dhe Energjisë Z.Damian Gjiknuri priti sot në një takim zyrtar Ministrin e Ekonomisë së Republikës së Maqedonisë Z.Kreshnik Bekteshi. Pas takimit, në […]

Albgaz prezanton projektet prioritare në interkoneksion në Konferencën ndërkombëtare “Perspektivat e Interkoneksionit në Ballkanin e Jugut” në Selanik

Në perspektivën e zhvillimit të bashkëpunimeve ndërkombëtare të Operatorit të Kombinuar të Gazit Natyror në Shqipëri, një delegacion i shoqërisë Albgaz Sh.a, i kryesuar nga administratori Z.Arber AVRAMI, mori pjesë në konferencën "Greqia përballë sfidave të tranzicionit të energjisë ". Konferenca u zhvillua ditën e shtunë, datë 8 Shtator 2018 në Selanik nën mbështetjen e [...]

Albgaz Sh.a fton të rinjtë të aplikojnë për punësim!

Pas marrëveshjeve të nënshkruara midis TAP dhe Autoriteteve Shqiptare, Snam Spa dhe Albgaz Sh.a. (Operatori i Kombinuar i Gazit Natyror në Shqipëri), po krijojnë një shoqëri e përbashkët e cila do të ketë si objektiv mirëmbajtjen e tubacionit të gazsjellësit TAP (Trans Adriatic Pipeline) për pjesën që kalon në territorin e Shqipërisë. Gjurma e TAP-it […]

Albgaz në inagurimin historik të Gazsjellësit TANAP

Vetëm një ditë mbas Ceremonisë së Nënshkrimit të Marrëveshjes “Joint Venture” midis tij dhe SNAM Italia, e cila përfaqëson nivelin më të lartë të standarteve në fushën e operimit dhe mirëmbajtjes së rrjeteve të transmetimit të gazit, me një pjesëmarrje triumfuese të Albgaz me 75% të aksioneve, Albgaz sh.a në kohë rekord vazhdon të ndjek angazhimet […]

Albgaz firmos me kompaninë prestigjoze italiane SNAM

Kompania shtetërore shqiptare e gazit Albgaz dhe ajo italiane SNAM firmosën në Tiranë marrëveshjen e krijimit të një shoqërie të përbashkët e cila do të ketë si objektiv mirëmbajtjen e tubacionit të gazsjellësit TAP për pjesën që kalon në territorin e Shqipërisë. Struktura e aksioneve ndahet në raportin Albgaz 75% dhe SNAM 25%. Kompania italiane […]

Albgaz Sh.a pjesë e Rrjetit Europian të Operatorëve të Transmetimit të Gazit Natyror

Operatori i Kombinuar i Gazit Natyror në Republikën e Shqipërisë, merr statusin e vëzhguesit pranë ENTSO-G, Rrjetit Evropian të Operatorëve të Transmetimit të Gazit Natyror. ENTSO-G ka pranuar aplikimin e kompanisë Albgaz Sh.a për tu bërë pjesë e saj. Statusi si vëzhgues u zyrtarizua në Bruksel, me vendim të Asamblesë së Përgjithshme të ENTSO-G dhe […]

Albgaz firmos dy marrëveshje të rëndësishme për Gazifikimin e Shqipërisë

Zhvillohet në Baku, Azerbajxhan takimi i katërt Ministerial i Këshillit Konsultativ i Korridorit Jugor të Gazit. Shqipëria u përfaqësua nga Zv.Ministri i Energjisë dhe Infrastrukturës Z. Enis Aliko dhe Administratori i Operatorit të Kombinuar të Gazit Natyror Z. Genci Gjeçi. Ky takim kishte në thelb konsultimin për problematikat e Korridorit Jugor të Gazit, ku ndër […]

Albgaz pjesë e konferencës së EITI Albania

Ministria e Infrastrukturës dhe Energjisë në bashkëpunim me Nismën për Transparencë në Industrinë Nxjerrëse(EITI) organizuan në datat 20 dhe 21 Dhjetor, konferencën me temë “Taksat dhe kuadri ligjor i industrive nxjerrëse – rasti i Shqipërisë dhe praktikat më të mira ndërkombëtare”. Në këtë konferencë ishin të pranishëm Zëvendësministri i Infrastrukturës dhe Energjisë z.Enis Aliko, Drejtori […]